Program Çıktıları

T.C.
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Program Çıktıları
P.Ç. SIRA
NUMARASI
PROGRAM ÇIKTISI YETERLİLİK ALANI
PÇ.1 İlahiyat alanında temel kavramları kavrar, kavramlar arası ilişkilere hâkimdir. BİLGİ
PÇ.2 Alanıyla ilgili öğretim programları, öğretim strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme bilgisine sahiptir. BİLGİ
PÇ.3 Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında kullanır. BECERİ
PÇ.4 İlahiyat alanı için uygun araçları seçer, kullanır, geliştirir ve bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanır BECERİ
PÇ.5 Klasik ve güncel dini meseleleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisine sahiptir; bu amaçla uygun analiz, sentez ve modelleme yöntemlerini seçer ve uygulamadaki yansımalarını değerlendirir. BECERİ
PÇ.6 Türkçe ve en az bir yabancı dilde sözlü/yazılı etkin iletişim/hitabet kurma ve anlatım becerisine sahiptir. BECERİ
PÇ.7 İlahiyat alt dalları ve diğer bilim alanları ile ilişki kurarak disiplinler arası araştırma-inceleme, yorum ve analiz yapar. YETKİNLİK (Öğrenme yetkinliği)
PÇ.8 Kendini motive edebilme, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme, zaman yönetimi, kendini sürekli yenileme becerisi ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir. YETKİNLİK (Öğrenme yetkinliği)
PÇ.9 Bireysel inisiyatif alarak bağımsız çalışır veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. YETKİNLİK (Bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme)
PÇ.10 Sorumluluğu altındakilerin kişisel ve mesleki alandaki gelişimine yönelik etkinlikleri planlar. YETKİNLİK (Bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme)
PÇ.11 Uzmanlık bilgisini, toplumsal sorumluluk bilinciyle bilimsel ve ahlaki değerlere uygun olarak kullanır. YETKİNLİK (Alana özgü yetkinlik)
PÇ.12 Dini anlayış ve uygulamaların evrensel ve toplumsal boyutlardaki (güvenlik, sağlık, iktisat, çevre, vb.) etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalık sahibidir. YETKİNLİK (Alana özgü yetkinlik)
PÇ.13 Değişen hayata ve yeniliğe karşı açık tutuma sahiptir. YETKİNLİKLER (İletişim ve sosyal Yetkinlik)
PÇ.14 Bilimsel, toplumsal, ekonomik, yasal ve siyasal gelişmelerden haberdardır. YETKİNLİK (İletişim ve sosyal yetkinlik)
PÇ.15 Edindiği ilahiyat bilgisinin gerekleri doğrultusunda davranır, tutum ve davranışlarıyla topluma örnek olur. YETKİNLİK (İletişim ve sosyal yetkinlik)

[1] Fakültemizin program çıktıları; “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) 6. Düzey (Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri” ve “İlahiyat Ajansı Akreditasyon Değerlendirme Ölçütleri” dikkate alınarak hazırlanmıştır.