Bölümdeki Akademik Personellerimiz

İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
 

Doç. Dr. Erdoğan POLAT
İslam Tarihi ve Santaları Bölüm Başkanı
Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Ana Bilim Dalı
1973 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu Almanya’nın Gifhorn şehrinde okudu. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak eğitimine İstanbul’da devam etti. 1992 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra Lisans ve Yüksek lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi’nde ikmal etti. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra 2019 yılında doktorasını tamamlayarak Ardahan Üniversitesi İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümü’ne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. Yayımlanmış iki kitabı ve çok sayıda araştırma makalesi bulunmaktadır. Uluslararası Sempozyumlarda sunduğu tebliğler ve yazdığı birçok kitap bölümüyle de Osmanlı Tarihi alanına katkıda bulunmayı sürdürmektedir. Sivas Valiliği’nin Kültür Dergisi ‘Hayat Ağacı’nda yayın kurulu üyesi olarak burada Sivas tarihi ile ilgili yazdığı çok sayıda makalelerle de mahallî tarih araştırmalarına destek vermektedir. Ardahan Üniversitesi Senato üyesi olmasının yanı sıra, İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı olarak da üniversite bünyesinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
E-posta: erdoganpolat@ardahan.edu.tr
Dahili: 2313
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi 



Dr. Ö ğr. Üyesi Han HACISOY
İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı

1981 yılında Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. 2003 yılında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 4.08.2002-11.09.2002 tarihleri arasında kırk gün süreyle Kahire Üniversitesi Arap Dili Merkezi`nde düzenlenen ileri seviyede (Advanced Level) Arap dili eğitim programına katılarak başarıyla tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bölümünü tamamlayarak yüksek lisans mezunu oldu. 2012 yılında aynı üniversite, enstitü ve bölümden doktora mezunu oldu. Diyanet Vakfı burslusu olarak 2003-2012 yılları arasındaki yüksek lisan ve doktora çalışmalarını İstanbul’da bulunan İslam Araştırmaları Merkezi’nde gerçekleştirdi. 2012-2014 yılları arasında Azerbaycan İlimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünde doktor öğretim üyesi olarak çalıştı. 2014-2017 yıllarında Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Tercüme Merkezi’nde tercüman olarak çalıştı. 2018-2019 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, İslam Tarihi Ana Bilim Dalında doktor öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren Ardahan Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Arapça, Farsça, Rusça ve İngilizce bilmektedir. Akademik çalışma alanları Emevîler, Abbâsîler, Büveyhîler ve Büyük Selçuklular döneminin siyasi olayları ve kültürel faaliyetleridir.
E-posta: hanhacisoy@ardahan.edu.tr
Dahili: 2315
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi

 


Arş. Gör. Murat ARGA
Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Ana Bilim Dalı

Murat Arga, 1996 yılında Iğdır'da doğdu. 2020 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu. 2018-2019 yılları arasında Ürdün Üniversitesi'nde Mevlana değişim öğrencisi olarak eğitim gördü. Halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmaktadır. 2021 yılında Iğdır'da kadrolu olarak DİB bünyesinde 1 yıl 11 ay boyunca görev yaptı. 2024 yılında Ardahan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladığı pozisyonunda, halihazırda görevine devam etmektedir.
E-posta: muratarga@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS

Akademik Bilgi Sistemi