Akademik Personel

Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü


Prof. Dr. Mustafa YILDIZ
Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı

İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı

1971 Gaziantep doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünden “İbn Sînâ ve Gazzâlî’nin Akıl Öğretilerinde Kutsal akıl” başlıklı teziyle yüksek lisans, 2009 yılında aynı üniversite ve bölümden “Fârâbî’nin Toplum ve Devlet Görüşü” başlıklı teziyle doktora mezunu oldu. 2013 yılında ABD Marquette University’de Richard C. Taylor ile birlikte alanıyla ilgili çalışmalarda bulundu. 2020 yılından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde akademisyen olarak çalışmaktadır. Ayrıca Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.
E-posta: mustafayildiz_1@ardahan.edu.tr.
Dahili: 1020
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Doç. Dr. Nusret TAŞ 
Din Felsefesi Ana Bilim Dalı

1977 Diyarbakır doğumludur. 2001’de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. 2012’de Ahmet Yesevi Üniversitesi, TÜRTEP Eğitim Yönetim ve Denetimi Yüksek Lisans programından, 2017’de Fırat Üniversitesi SBE Din Felsefesi Yüksek Lisans programından, 2021’de Fırat Üniversitesi SBE Din Felsefesi Doktora programından mezun oldu. 2002-2023 yılları arasında MEB bünyesindeki İlköğretim, Anadolu Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) gibi farklı kurumlarda öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Mart-2023’ten bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Din Felsefesi Ana  Bilim Dalında akademisyen olarak çalışmaktadır.
E-posta: nusrettas@ardahan.edu.tr.
Dahili: 2221   
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Doç. Dr. Mehmet Emin KALGI
Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı

1989 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin Yumrutepe köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Siverek'te tamamladı. 2011'de Kilis 7 Aralık üniversitesi sınıf öğretmenliği alanında lisans öğrenimini; 2014’te Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Çukurova Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı'nda (Din Psikolojisi) doktorasını tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunduktan sonra 2022 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2023 yılında doçent oldu.
E-posta: mehmeteminkalgi@ardahan.edu.tr.
Dahili: 2318
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Dr. Öğr. Üyesi Zefir ADEMİ                                                 
Din Bilimleri Ana Bilim Dalı

1986 yılında Kosova’nın Prizren şehrinde doğdu. İlk ve ortaokulu Prizren’de tamamladı. 2001 yılında eğitim görmek amacıyla Türkiye’ye geldi. 2005 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2009 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılında Uludağ Üniversitesi SBE Din Sosyolojisi alanından Yüksek Lisans mezunu oldu. Aynı üniversitede 2021’de Din Sosyolojisi alanında doktora mezunu oldu. MEB’de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği görevi yaptı. 2022’den itibaren Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir
E-posta: zefirademi@ardahan.edu.tr.                                                     
Dahili: 2232                                                                             
YÖKSİS                                                                                
Akademik Bilgi Sistemi



Arş. Gör. Ayşe GÖZEL
İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı

1992 yılında Konya’da doğdu. 2009 yılında Konya/Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden, 2015 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2019’da Necmettin Erbakan Üniversitesi SBE İslam Felsefesi Yüksek Lisans programından mezun oldu. Aynı üniversite ve enstitüde İslam Felsefesi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 yılından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.

E-posta: aysegozel@ardahan.edu.tr.
Dahili: 2230
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi

Temel İslam Bilimleri Bölümü


Doç. Dr. Halit BOZ
Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı

Tefsir Ana Bilim Dalı

1968 yılında Kars’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kars’ta tamamladı. 2014 yılında “Yoksulluğa Karşı Kur’an Ahlakı” adlı teziyle Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora unvanını aldı. 2019 yılında Doçent oldu. Halen Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.
E-posta: halitboz@ardahan.edu.tr
Dahili: 2326
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


Dr. Öğr. Üyesi Mukadder Arif YÜKSEL
Tefsir Ana Bilim Dalı

1967 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğdu. İlkokuldan sonra İstanbul Fatih’te hafızlık eğitimini gördü. 1989 yılında Samsun İmam Hatip Lisesi’nden, 1993 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümünde yaptı. Aynı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Dini Yüksek İhtisas Kursu’nu (Haseki) bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 27 yıl çeşitli il ve ilçelerde ve Hollanda’da imam hatip olarak görev yaptı. Aynı kurumda çeşitli ilçelerde üç yıl vaizlik ve 14 yıl müftü olarak çalıştı. 2011-2017 yılları arasında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora yaptı. “Siyer, Hadis ve Tefsir Bağlamında Haccın Ahkâmı ve Menâsiki” adlı tezi ile 2017 yılında doktor oldu. 2019 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde doktor öğretim üyesi olarak göreve başladı. Halen bu görevini devam ettirmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. 
E-posta: mukadderarifyuksel@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


Dr. Öğr. Üyesi Taha YILMAZ
Fıkıh Ana Bilim Dalı

1981 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Erzurum’da, lise öğrenimimi Ankara’da tamamladı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 17. 01. 2003 tarihinde Diyarbakır İli Çüngüş ilçesi Üçpınar köyünde imam hatip olarak göreve başladı. 2004 yılında kısa dönem askerliğimi yaptıktan sonra 2005-2008 yılları arasında Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde hizmet içi eğitim aldı. Ayrıca aynı yıllarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Mantık Ana Bilim Dalında “İbnHazm’ın Düşüncesinde Mantığın Yeri” isimli çalışmasıyla yüksek lisan mezunu oldu. 2008-2009 Yılları arasında Ankara ili Çankaya ilçesinde İmam Hatip olarak görev yaptı. Ardından Erzurum Narman ilçesine vaiz olarak atandı. Bir yıl görev yaptıktan sonra 2010- 2015 yılları arasında Bern Büyük Elçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Bünyesinde din görevlisi olarak İsviçre’de bulundu. 2016 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde formasyon eğitimi aldı. 2013-2019 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku Ana Bilim Dalında “Çağdaş Türk Hukukundaki İspat Vasıtalarının İslam Hukuku Açısından Değerlendirilmesi” konulu çalışmasıyla doktora doktor unvanını aldı. 2015-2022 yılları arasında Ankara’da uzman vaiz olarak görev yaptı. Ayrıca Ankara’da Çeşitli İmam Hatip Liselerinde Meslek Dersleri Öğretmenliği yaptı. 2022 Yılında Afrika/Cibuti Büyükelçiliği bünyesinde “Din Hizmetleri Koordinatörü” olarak görev yaptı. Aynı yıl Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fıkıh Ana Bilim Dalına doktor öğretim üyesi olarak atandı. Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurmuş olduğu “Bilge İlahiyatçılar Kulübünün” başkanlığını ve danışmanlığını yapmaktadır. İsviçre Zürih Üniversitesinde dil eğitimi aldı. Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
E-posta: tahayilmaz@ardahan.edu.tr
Dahili: 2257
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Dr. Öğr. Üyesi Reşat Ahmet AĞAOĞLU
Hadis Ana Bilim Dalı

1980 yılında Azerbaycan İsmayıllı ilinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2003 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’nın Bakü’de Bakü Devlet Üniversitesi bünyesinde açmış olduğu İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi SBE Hadis Ana Bilim Dalından yüksek lisans mezunu oldu. 2012 yılında Marmara Üniversitesi SBE Hadis Ana Bilim Dalından doktora mezunu oldu. 2017 yılından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Rusça, Arapça ve Farsça bilmektedir.
E-posta: rashadatahmadov@ardahan.edu.tr
Dahili: 2316
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Dr. Öğr. Üyesi Abdulhalim ABDULLAH
Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı
1972 yılında Suriye’de doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini İdlib’te tamamladı. 2012 yılında “Tetavvur Tefkiri’n-Nuhat fi’l-Cümle” adlı teziyle al-Baas Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde doktora unvanını aldı. Halen Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Arapça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

E-posta: abdulhalimabdullah@ardahan.edu.tr
Dahili: 2310
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Dr. Öğr. Üyesi Gamze YÜCETÜRK KURTULMUŞ
Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı
1986 yılında Hatay’da doğdu. İlkokulu Hatay-İskenderun’da, ortaokul ve lise eğitimini ise Ankara’da tamamladı. 2009 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Arapça-Arapça Yazılmış Dört Çağdaş Sözlüğün Yöntem ve İçerik Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı teziyle yüksek lisans mezunu oldu. Ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Endülüs Risâlelerinde İhvâniyyât: Dil, İçerik, Üslup” başlıklı doktora tezini tamamlayarak da doktor unvanı aldı. YÖK’ün ÖYP programı kapsamında 2011-2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı bünyesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2017 yılında TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu kapsamında “Maltaca ile Arapçanın Sentaks Bakımından Karşılaştırılması” başlıklı araştırmasını sürdürmek amacıyla 9 ay süreliğine Malta’da bulundu. 2015 yılından itibaren Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü, Arap Dili ve Belagati Ana Bilim Dalında çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik çalışma alanları: sözlük bilim, Arap dili, Arap edebiyatı, Maltaca, diyalektoloji.
E-posta: gamzeyuceturk@ardahan.edu.tr
Dahili: 2328
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Dr. Öğr. Üyesi Halil CELEP
Tasavuf Ana Bilim Dalı
1977 yılında Bulgaristan’ın Haskovo (Hasköy) İline bağlı İvaylovgrad (Ortaköy) İlçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu, yaşadığı Belopoltsi (Akçaalan) köyünde tamamladı. 1997 yılında Mestanlı İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nden lisans mezunu oldu. Aynı yıl Türkiye’ye gelerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başladığı denklik ve yüksek lisans öğrenimini 2005 yılında “Bulgaristan’da Tekkeler” adlı teziyle tamamladı. 2006 yılında aynı üniversitede başladığı doktora programından 2013 yılında “Sofyalı Bâlî Efendi’nin Hayatı, Eserleri ve Tasavvuf Anlayışı” adlı doktora teziyle mezun oldu. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul Bahçelievler Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak çalıştı. Şubat 2014 yılından Eylül 2020 yılına kadar Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2020 Eylül ayından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçiş yaparak Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak mesleğini devam ettirmektedir.
E-posta: halilcelep@ardahan.edu.tr
Dahili: 2233
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Dr. Ö ğr. Üyesi Fatih SANCILI
Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri Ana Bilim Dalı

1965 yılında Sivas-Gürün’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Gürün’de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sâmiha Ayverdi’nin Dinî Düşüncesi” başlıklı çalışmasıyla yüksek lisansını, yine aynı enstitüde 2021 yılında “Erken Dönem Abbasîlerde Mezhep-İktidar İlişkileri” başlıklı çalışmasıyla doktorasını tamamladı. 1989-2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığında öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. 2022 yılından itibaren Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İtikâdî İslam Mezhepleri Ana Bilim Dalında akademisyen olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
E-posta: fatihsancili@ardahan.edu.tr
Dahili: 2322
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Dr. Öğr. Üyesi Yahya MACİT
Fıkıh Ana Bilim Dalı

1969 Erzurum doğumludur. 1980'de Abdurrahman Şerif Beygu ilkokulundan, 1988'de Erzurum İmam Hatip Ortaokul ve Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı.  1991 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı ve 1993 yılında buradan mezun oldu. 1995 yılında öğretmenliğe İzmir Kemalpaşa'da başladı. 1997 yılında Erzurum'a tayin oldu. İlkokul, ortaokul, lise, imam hatip ortaokulu ve İmam Hatip liselerinde her kademeden birçok okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ve Meslek Derslerine girdi. İmam Hatip Ortaokullarında ve Erzurum Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu’nda okul müdürü olarak görev yaptı. 2001 yılında “İslam Hukukçusu Olarak İzmirli İsmail Hakkı” isimli teziyle yüksek lisansını. 2022 yılında “Fıkıh Tarihinde İhtisar Geleneği ve İmam Tahâvî ile İmam Kudûrî’nin Muhtasarlarının Karşılaştırılması” isimli çalışmasıyla doktorasını tamamladı. Öğretmenlik kariyer basamaklarından Başöğretmen sıfatıyla görevine devam ederken 2023 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Geçti. Halen bu görevini sürdürmektedir
E-posta: yahyamacit@ardahan.edu.tr
Dahili: 2325
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Öğr. Gör. Ruşen ALİOĞLU
Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı

Aslen Ahıska Türkü olup, 1982 yılında Özbekistan’ın Buka ili Kök-Aral köyünde doğdu. İlkokulu Rusya’da, ortaokul ve lise eğitimini ise Azerbaycan/Bakü’de Türkiye Diyanet Vakfı Lisesi’nde tamamladı. 2001-2006 yıllarında İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini, 2008 yılında ise “Kur’an’da Bereket Kavramı” başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra uzun süre Azerbaycan’da dini irşat ve ilahiyat eğitimi alanlarında dini eğitmenlik/öğretim görevliliği vazifelerinde bulundu. 2013-2015 yılları arasında Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalıştı. 2015-2017 yılları arasında da Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nden vaiz olarak mezun oldu. 2017-2021 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçiş yaptı. Halen bu görevini devam ettirmektedir. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde tefsir alanında başladığı doktora eğitimine, “Ebu Ca’fer en-Nehhas’ın Kıraatlere Yaklaşımı” konulu doktora tez çalışmasıyla devam etmektedir.
E-posta: rusenalioglu@ardahan.edu.tr
Dahili: 2312
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Öğr. Gör. Nadir BULUT
Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı

1992 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. 2016 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2020 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Arap Dilinde Müevvel Masdarlar ve Kullanımları” konulu yüksek lisans tezini bitirdi. Aynı yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde başladığı doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 yılının mart ayından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Belagati Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
E-posta: nadirbulut@ardhan.edu.tr
Dahili: 2323
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Arş. Gör. Dr. Fatih Muhammet YÜKSEL
Hadis Ana Bilim Dalı

1993’te Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 2017 yılında Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2019 yılında Fırat Üniversitesi SBE Temel İslam Bilimleri Bölümünde tamamladığı “Te’vîlâtü’l-Kur’ân Bağlamında Mâtürîdî’de Hadis Yorumu (Kelâmî Hadisler Örneği)” başlıklı teziyle yüksek lisans mezunu oldu. Aynı enstitü ve bölümde “Muhammed Yûsuf el-Bennûrî’nin Hadisçiliği ve Şerh Yöntemi (Meârifü’s-Sünen Özelinde)” adlı teziyle doktora çalışmasını 2024'te tamamladı. İlgi alanlarını; hadis, hadislerin anlaşılması ve yorumlanması, Hanefî hadis anlayışı gibi konular oluşturmaktadır. 2013-2018 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip olarak görev yapan Yüksel, evli ve iki çocuk babasıdır.
E-posta: fatihmuhammetyuksel@ardahan.edu.tr
Dahili: 2324
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Arş. Gör. Dr. Zeynep POLAT
Hadis Ana Bilim Dalı

1985’te Bayburt’ta doğdu. 1995’te ilkokulu, 1998’de ortaokulu ve 2001’de de imam hatip lisesini Bayburt’ta bitirdi. 2008 yılında girdiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2012 senesinde birincilikle mezun oldu. 2013 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi SBE Hadis alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2014 yılında ÖYP kapsamında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Bilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı. 2016 yılında “Hadis Usûlü Kitapları Yazımında Yenilikler ve Yenilikçiler” başlıklı teziyle yüksek lisans mezunu oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi SBE Hadis Ana Bilim Dalında doktora eğitimine başladı. “Sâlim b. Abdullah’ın Hadis İlmindeki Yeri” başlıklı doktora tezini 2022 yılında bitirdi. Halen Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim Dalında Doktor Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
E-posta: zeyneppolat2009@hotmail.com
Dahili: 2320
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Arş. Gör. Zeynep DEMİRTAŞ ATIŞ
Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı

1995 yılında Üsküdar İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da tamamladı. 2013 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başlamış olduğu İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğini 2017 yılında bölüm ikincisi ve yüksek onur öğrencisi olarak tamamladı. Bir süre MEB bünyesinde çalıştıktan sonra Türkiye ikincisi olarak DİB bünyesinde İstanbul Kadıköy’e Kur’an kursu öğreticisi olarak atandı. 2020 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı. 2021 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalında “Tecvid Bahisleri Bağlamında İbnü’l-Cezerî’nin et-Temhîd ve en-Neşr İsimli Eserlerinin Mukayeseli Analizi” isimli tez konusuyla yüksek lisansını tamamladı. 2021 yılında Uludağ Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalında doktora eğitimine başladı. 2021-2023 yılları arasında Uludağ Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. “Endülüs’te Tecvid İlmi” isimli doktora tezine aynı üniversitede devam etmektedir. Halihazırda Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
E-posta: zeynepdemirtas@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Arş. Gör. Hasan Can ATEŞ
Tefsir Ana Bilim Dalı
1992 yılında Kars/Merkez’de doğdu. İlk ve ortaokulu Kars/Selim’de bitirdikten sonra lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2013-2018 arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Edirne ve Kars illerinde görev yaptıktan sonra 2018 yılında Ardahan Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Hâlen bu göreve devam etmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

E-posta: 
hasancanates@ardahan.edu.tr
Dahili: 2317
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi


 

Arş. Gör. Enes YILMAZ
Kelam ve İtikadı İslam Mezhepleri Ana Bilim Dalı

1994 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu burada tamamladıktan sonra 2012 yılında Şanlıurfa Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 2017’de İstanbul Üniversitesi İlâhiyât Fakültesinden mezun oldu. 2020’de İstanbul Üniversitesi SBE Kelam Ana Bilim Dalından yüksek lisansını tamamladı. 2018’den bu yana Ardahan Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi Kelâm ve İtikâdî İslâm Mezhepler Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalında doktora öğrenimine devam etmektedir.
E-posta: enesyilmaz@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



 Arş. Gör. Kader KARACAN YILMAZ
Fıkıh Ana Bilim Dalı

1995 yılında Erzincan’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Erzincan’da bitirdi. 2017’de İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İslâm ve Din Bilimleri Fakültesinde lisans öğrenimini tamamladı. 2021 yılında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi SBE Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı İslam Hukuku Bilim Dalından yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukukunda doktora eğitimine başladı. 2018 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olarak başladığı görevine halen devam etmektedir.
E-posta: kaderkaracan@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi

İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
 

Doç. Dr. Erdoğan POLAT
İslam Tarihi ve Santaları Bölüm Başkanı
Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Ana Bilim Dalı
1973 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu Almanya’nın Gifhorn şehrinde okudu. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak eğitimine İstanbul’da devam etti. 1992 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra Lisans ve Yüksek lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi’nde ikmal etti. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra 2019 yılında doktorasını tamamlayarak Ardahan Üniversitesi İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümü’ne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. Yayımlanmış iki kitabı ve çok sayıda araştırma makalesi bulunmaktadır. Uluslararası Sempozyumlarda sunduğu tebliğler ve yazdığı birçok kitap bölümüyle de Osmanlı Tarihi alanına katkıda bulunmayı sürdürmektedir. Sivas Valiliği’nin Kültür Dergisi ‘Hayat Ağacı’nda yayın kurulu üyesi olarak burada Sivas tarihi ile ilgili yazdığı çok sayıda makalelerle de mahallî tarih araştırmalarına destek vermektedir. Ardahan Üniversitesi Senato üyesi olmasının yanı sıra, İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı olarak da üniversite bünyesinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
E-posta: erdoganpolat@ardahan.edu.tr
Dahili: 2313
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi 



Dr. Ö ğr. Üyesi Han HACISOY
İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı

1981 yılında Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. 2003 yılında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 4.08.2002-11.09.2002 tarihleri arasında kırk gün süreyle Kahire Üniversitesi Arap Dili Merkezi`nde düzenlenen ileri seviyede (Advanced Level) Arap dili eğitim programına katılarak başarıyla tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bölümünü tamamlayarak yüksek lisans mezunu oldu. 2012 yılında aynı üniversite, enstitü ve bölümden doktora mezunu oldu. Diyanet Vakfı burslusu olarak 2003-2012 yılları arasındaki yüksek lisan ve doktora çalışmalarını İstanbul’da bulunan İslam Araştırmaları Merkezi’nde gerçekleştirdi. 2012-2014 yılları arasında Azerbaycan İlimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünde doktor öğretim üyesi olarak çalıştı. 2014-2017 yıllarında Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Tercüme Merkezi’nde tercüman olarak çalıştı. 2018-2019 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, İslam Tarihi Ana Bilim Dalında doktor öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren Ardahan Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Arapça, Farsça, Rusça ve İngilizce bilmektedir. Akademik çalışma alanları Emevîler, Abbâsîler, Büveyhîler ve Büyük Selçuklular döneminin siyasi olayları ve kültürel faaliyetleridir.
E-posta: hanhacisoy@ardahan.edu.tr
Dahili: 2315
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi

 


Arş. Gör. Murat ARGA
Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Ana Bilim Dalı

Murat Arga, 1996 yılında Iğdır'da doğdu. 2020 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu. 2018-2019 yılları arasında Ürdün Üniversitesi'nde Mevlana değişim öğrencisi olarak eğitim gördü. Halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmaktadır. 2021 yılında Iğdır'da kadrolu olarak DİB bünyesinde 1 yıl 11 ay boyunca görev yaptı. 2024 yılında Ardahan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladığı pozisyonunda, halihazırda görevine devam etmektedir.
E-posta: 
muratarga@ardahan.edu.tr
Dahili:
YÖKSİS

Akademik Bilgi Sistemi