Genel Bilgiler

Fakültemizin Kuruluş Amacı

Öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında görev yapacak, örgün ve yaygın din eğitimi alanında ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli eleman yetiştirmek ve bu alanda akademik düzeyde öğretim yapmak isteyen gençlere fırsat sağlamaktır.

Bunun yanı sıra çok zengin bir kültürel ve inanç çeşitliliğine sahip olan ülkemizde bütün insani değerlerin geliştirilmesine ve yaşatılmasına katkı sunmak, bölgesel ve yerel olarak da yörenin engin dinsel, kültürel ve antropolojik değerlerine sahip çıkarak bunların bilimsel ve akademik düzeyde gelişmesini sağlayıp yozlaşmasını ve yok olmasını engellemek fakültemizin kuruluş amaçlarındandır.

Fakültemizin Akademik Amacı

Yükseköğretim Kanununda belirtilen ilkele  çerçevesinde, din bilimleri alanında akademik çalışma yapmak, yaygın din eğitimi hizmeti verecek personel yetiştirmeye yönelik olarak lisans ve lisansüstü öğretim programını yürütmek ve halkımızı dini konularda aydınlatmaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda yetişecek ilahiyatçılar dinin kaynaklarını özümser, olayları geniş bir perspektiften değerlendirme gücüne sahip olur. Bu vasıfları kazanan ilahiyatçılarda dini kavramların doğru anlaşılmasına ve doğru kullanılmasına rehberlik eder, diğer dinlere ve inançlara saygılı davranmaya çalışır ve dini doğru öğreterek bireylerin kültürlerine yabancılaşmalarına engel olurlar.

Fakültemizden Mezun Olanların İş Olanakları

Fakültemizi başarı ile bitiren mezunlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde iller ve ilçelerde “ Müftü”, “Vaaz”, “İmam-Hatip” veya “Kuran Kursu Öğreticisi” olarak görev yapabilirler. Ayrıca fakülteyi bitirdikten sonra tüm ortaokul, lise ve dengi okullarda “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni”, İmam Hatip Liselerinde de “Meslek Dersleri Öğretmeni” olarak görev alabilirler.

Bunun yanı sıra kamu kurumları dışında bu düzeylerdeki tüm özel okullarda da çalışabilirler.

Tüm ortaokul ve liselerde  “Kur’an-ı Kerim, “Hz. Muhammed’in Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler”  gibi seçmeli derslerin okutulmaya başlatılması, İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının açılması nedenlerinden dolayı çok sayıda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile İmam Hatip Liseleri için meslek dersleri öğretmenine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum da ilahiyat fakültelerine ilgiyi arttırmış ve bunun doğal sonucu olarak da bu fakültelere girmek daha da güçleştirmiştir. Kurulmakta olan fakültemiz bu bağlamda İlahiyat Fakültesi okumak isteyenler için önemli bir imkan sunacaktır.