Dekanımızın Mesajı

Fakültemiz, 12.11.2012 tarihinde kurulmuş, 2017-2018 Akademik Yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.
Fakültemiz, üniversitemizin Ardahan Merkez Yenisey Kampüs Yerleşkesinde yer almaktadır. Normal (gündüz) öğretim yapılan fakültemizde, 2023—2024 öğretim yılı itibarıyla aktif olarak 326 lisans, 38 tezli yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.

Fakültemiz; alanın gerektirdiği bilgi, beceri ve yeterliliklere sahip, toplumsal sorunlara çözüm üretebilen, milli ve evrensel insani değerlere önem veren, aşırılıklardan uzak, değişim ve gelişmelere açık, bilimsel verileri etkili kullanabilen ilahiyatçılar yetiştirmeyi amaç edinmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin alanıyla ilgili akli ve nakli bilgileri özümseyerek analiz etme, sentezleme ve yorumlama, onlardan yeni veriler üretme ve bunları toplumun istifadesine sunabilme yetkinlik ve becerisine sahip olmalarını hedeflemekteyiz.

Fakültemizi tercih eden öğrencilerin, sahip oldukları imkânlar bakımından diğer ilahiyat veya İslami ilimler fakültelerinden daha avantajlı olduklarını söylemek mümkündür. Örneğin müfredatımızda Arapçayla birlikte seçmeli Rusça ve Farsça dersleri de yer almaktadır. Bunun yanı sıra fakültemizi tercih eden ve talep eden tüm öğrencilerimiz, YURT-KUR yurtlarında barınma imkânı bulmaktadır. Kız Öğrencilerin yurdu, üniversitemizin kampüsünde yer almaktadır. Erkek öğrenci yurdu ise şehir merkezinden üniversite kampüsüne gelen ana yolun üzerinde yer almakta, dolayısıyla kolay ulaşım imkânını sağlamaktadır.

Yönetim, akademisyen ve diğer personellerimizin özverili çabalarıyla öğrencilerimize ulusal ve uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim-öğretim hizmetini vermekten ve onları geleceğe hazırlamaktan gurur duymaktayız. İlahiyat alanında lisans ve lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrencilerin, uluslararası standartlarda verilen eğitim-öğretim hizmetiyle birlikte karşılıklı sevgi, saygı ve ilgilin hâkim olduğu fakültemizi tercih etmeleri, bizi sevindirmektedir.
 

Prof. Dr. Mustafa Yıldız
Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı