Bölümdeki Akademik Personellerimiz

Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü

Prof. Dr. Mustafa YILDIZ 
İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı
1971 Gaziantep doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünden “İbn Sînâ ve Gazzâlî’nin Akıl Öğretilerinde Kutsal akıl” başlıklı teziyle yüksek lisans, 2009 yılında aynı üniversite ve bölümden “Fârâbî’nin Toplum ve Devlet Görüşü” başlıklı teziyle doktora mezunu oldu. 2013 yılında ABD Marquette University’de Richard C. Taylor ile birlikte alanıyla ilgili çalışmalarda bulundu. 2020 yılından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde akademisyen olarak çalışmaktadır. Ayrıca Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.

E-posta: mustafayildiz_1@ardahan.edu.tr.
Dahili: 1020
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Doç. Dr. Nusret TAŞ
Din Felsefesi Ana Bilim Dalı
1977 Diyarbakır doğumludur. 2001’de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. 2012’de Ahmet Yesevi Üniversitesi, TÜRTEP Eğitim Yönetim ve Denetimi Yüksek Lisans programından, 2017’de Fırat Üniversitesi SBE Din Felsefesi Yüksek Lisans programından, 2021’de Fırat Üniversitesi SBE Din Felsefesi Doktora programından mezun oldu. 2002-2023 yılları arasında MEB bünyesindeki İlköğretim, Anadolu Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) gibi farklı kurumlarda öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Mart-2023’ten bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Din Felsefesi Ana  Bilim Dalında akademisyen olarak çalışmaktadır.

E-posta: nusrettas@ardahan.edu.tr.
Dahili: 2221   
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi



Doç. Dr. Mehmet Emin KALGI
Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı
1989 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin Yumrutepe köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Siverek'te tamamladı. 2011'de Kilis 7 Aralık üniversitesi sınıf öğretmenliği alanında lisans öğrenimini; 2014’te Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Çukurova Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı'nda (Din Psikolojisi) doktorasını tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunduktan sonra 2022 yılında Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2023 yılında doçent oldu.

 
Dr. Öğr. Üyesi ZefiR ADEMİ                                                     
Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
1986 yılında Kosova’nın Prizren şehrinde doğdu. İlk ve ortaokulu Prizren’de tamamladı. 2001 yılında eğitim görmek amacıyla Türkiye’ye geldi. 2005 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2009 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılında Uludağ Üniversitesi SBE Din Sosyolojisi alanından Yüksek Lisans mezunu oldu. Aynı üniversitede 2021’de Din Sosyolojisi alanında doktora mezunu oldu. MEB’de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği görevi yaptı. 2022’den itibaren Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir

E-posta: zefirademi@ardahan.edu.tr.                                                     
Dahili: 2232                                                                             
YÖKSİS                                                                                
Akademik Bilgi Sistemi                                                             

 
Arş. Gör. Ayşe GÖZEL
İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı
1992 yılında Konya’da doğdu. 2009 yılında Konya/Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden, 2015 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2019’da Necmettin Erbakan Üniversitesi SBE İslam Felsefesi Yüksek Lisans programından mezun oldu. Aynı üniversite ve enstitüde İslam Felsefesi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 yılından bu yana Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.


E-posta: aysegozel@ardahan.edu.tr.
Dahili: 2230
YÖKSİS
Akademik Bilgi Sistemi